Her kan du læse om vores SFO-tilbud

SFO på Sindal PrivatskoleVores SFO har lokale på skolen fælles med 0.klasse. Derudover er alle faglokaler til rådighed.
( køkken,sløjd,håndarbejde,billedkunst,bibliotek og gymnastiksal ) 
SFO har i skoleuger åbent fra 6.30-7.45og igen fra 13.30-16.30 de første 4 dage i ugen ,og fra 13.30-16.00 om fredagen. 
Vi har tre ansatte i vores SFO. To pædagogmedhjælpere og 1uddannet pædagog. 
Der er en afdelingsleder tilknyttet ,som afholder møder og sørger for den røde tråd imellem SFO og skole. Pædagog har ligeledes timer i skolen, så også det sikrer den røde tråd. 

I vores SFO vægter vi højt at der skal være nogle tilbud om aktiviteter, som børnene kan melde sig til. Aktiviterne foregår ca 1.5 time om dagen.
Vi tilbyder forskellige former for aktiviteter, hvor der er en voksen med. Det kan feks være lege i gymnastiksalen, kreative aktiviter ( billeder,perler,smykker, sy, mm) Værkstedsaktivitet , hvor en voksen er med i sløjd og der arbejdes med træ og værktøj. Der bages og laves forskellige ting i køkkenet. 
Der kan laves bål og mad på bål. 
Der er større fællesprojekter : teater, rollespil,dukketeater, sangkonkurrencer ... Kun fantasien sætter grænser. 
Hver fredag er der hygge med the og bagværk, og der er mulighed for at forældre lige slår sig ned til en kop kaffe/the. 
Der fejres fælles fødselsdage den sidste fredag i måneden. 
Der afholdes børnemøder ca hver måned, hvor børnene kan komme med ideer til aktiviteter.
Der vil være årstid/traditions aktiviteter omkring eks jul, Halloween, fastelavn osv. 
Det er i SFO at der afholdes fastelavn med at slå katten af tønden. 

På Sindal Privatskole er SFO en direkte forlængelse af skoledagen og da alle børn tidligst har fri kl 13.30 er SFO tiden ikke så lang. 
Vi vægter højt at alle børn får lov til at vælge til og fra. Det er en lang skoledag for de yngste elever og engang imellem har de mest brug for at lege med de jævnaldrende fremfor en voksenstyret leg og det tages der hensyn til. 
Vi har nogle fantastiske udearealer og de bliver brugt flittigt. Vi er meget stolte af og glade for, at vores børn har muligheden for at trække sig væk og lege i skoven og lave huler og klatre i træer. 
Der bliver snakket rigtig meget om, at børn idag ikke har de muligheder for at lege uden konstant opsyn. At de ikke har muligheden for at bevæge sig og bruge fantasien i deres travle hverdag. 
På sindal Privatskole har man netop den mulighed. Vores børn elsker at lege i skoven og timerne flyver afsted. 
Vi har store boldbaner og de bliver ligeledes flittigt brugt. 

Vi vægter tryghed og trivsel højt på vores skole og lige sådan naturligvis også i SFO. 
Det skal være rart at komme der. Der skal være tid til at man bliver set. 
Hos os vil det næsten altid kun være den ene af de voksne der laver aktiviteten imens den anden er lidt rundt omkring. Det er vigtigt der er tid til den lille snak. Der kan være brug for trøst og et plaster og det er der tid til hos os. 
Samarbejdet med forældre er også vigtigt. At man som forælder får en klar fornemmelse af at ens barn er i trygge hænder og bliver set og hørt. 

Hvad kan I som forældre forvente, når I sender jeres barn i SFO hos os ? 

I kan forvente at jeres barn har  mulighed for at lave nogle aktiviteter sammen med en voksen langt de fleste dage. 
I kan forvente at vi vil vil gøre alt for at det er trygt og rart at være i SFO. 
I kan forvente at vi har styr på de forskellige beskeder der er kommet i løbet af dagen. At hvis I har skrevet på intra eller givet seddel med i skole, er den information hos personalet i SFO. 
I kan forvente at jeres barn også har mulighed for at være lidt i ro og har mulighed for at sige nej tak til voksenstyrede aktiviteter. 
I kan forvente at få besked, hvis der har været konflikter eller lignende , som kan påvirke resten af barnets dag, eller hvis der har været problemer i en eller anden form.
I kan forvente at vi vil være behjælpelige, hvis der er forskellige hensyn der skal tages hensyn til. Vi vil gerne hjælpe med at minde om bus og om at få spist osv. Det er bare vigtigt at der ligger nogle klare aftaler. 
Vi forventer af jer forældre : 
At gå fra børnehavelivet og til skolelivet er et stort skridt i alle henseender. Det at gå fra at være børnehavebarn til SFO er et lige så stort skridt. Vores SFO dag er jo ikke så lang, og vi mener at det er vigtigt at man som forælder også kan hente sit barn hjem lige præcis når det passer en ( indenfor åbningstiden selfølgelig ) 
Derfor vil eftermiddagen også bære præg af at børnene bliver hentet hjem. 
Der vil ind imellem være dage/projekter hvor personalet informerer jer om at der skal ske noget spændende. Der kan de også finde på at bede om at I venter med at hente jeres barn til efter aktiviteten er slut.Det er ikke fordi vi vil bestemme. Det er fordi vi gerne vil give jeres barn nogle fællesoplevelser med de andre i SFO. 
Livet i en SFO er meget frit. Der er selfølgelig opsyn med børnene. Der en voksen der jævnligt går rundt på skolens område ude og inde, men der er ikke en konstant overvågning af voksne. 
Det er et bevidst valg at vores børn må gå ned i skoven og lege. 
Vi forventer af jer forældre at I accepterer at I ind imellem skal gå lidt for at få hentet  jeres børn. 
Vi ved nogenlunde hvor de er, men det helt præcise sted kan vi ikke altid udpege. Det betyder ikke vi ikke har styr på dem. Det betyder at vi har tillid til at de mestrer at der er den ekstra mulighed for at gemme sig lidt. 
På vejen ned i skoven vil I helt sikkert møde flere børn der velmenende guider jer til det præcise sted. 
Vi forventer at I har tillid til at vi gør det så godt vi kan. Vi vil gøre alt for at alle er tilfredse, og ind imellem er det en vanskelig opgave, hvis der står mange forældre i kø for at høre om dagen der er gået, og lille Peter samtidig lige skal ha et plaster på .... 

Vi er et lille sted og ind imellem kan det være et puslespil at få tingene til at gå op. I ferierne er der mange timer der skal dækkes og vi kan godt finde på at høre om I kan finde alternative løsninger til pasning, hvis der eksempelvis kun er tilmeldt 2-4 børn. 
Det er ikke udtryk for at vi ikke vil løse opgaven. Det er ikke et udtryk for at det er jeres " problem" men mere et udtryk for at vi ved at hjælpe hinanden ofte finder de bedste løsninger for vores allesammens sted. 

Vi vil som udgangspunkt at legeaftaler er lavet hjemmefra og meddeles SFO via skole eller via intra/brev. 
Der går meget tid med at få ringet rundt og mange forældre har givet udtryk for, at de ikke vil forstyrres i arbejdstiden, med mindre det er vigtigt. Det er en vanesag lige at få aftalerne på plads og det gør det meget nemmere for alle. 
Der kan selfølgelig være undtagelser. 
Børnene må som udgangspunkt gerne medbringe deres mobiltelefoner i SFO  
Vi vil dog til enhver tid have muligheden for at inddrage den, hvis vi synes at den hæmmer børnenes leg.

Vi lukker kl 16.30 og kl 16.00
Kommer man lige til lukketid vil I opleve at der evt støvsuges og stoles op. Det er ikke et udtryk for at I er for sent på den , men det er nødvendigt at stedet afleveres klar til næste dag. 

Ligesom på skolen vægter vi åbenhed højt. Det er vigtigt at der et godt samarbejde imellem SFO og hjemmet. Kom hvis I undrer jer. I er altid velkomne.